Nationale Coursing Kronenberg

Op 14 augustus 2011, was de Nationale Coursing Kronenberg, hier gingen wij voor het eerst naartoe.

Nadat we op vrijdagavond waren aangekomen, moest de tent natuurlijk opgezet worden. De honden hadden inmiddels wel weer door dat er weer een coursing zou plaatsvinden.

Deze jaarlijkse nationale coursing word op zaterdag voorafgegaan aan een exterieurkeuring, waarvoor wij ook onze Indi hadden opgegeven. Nieuwsgierig waren we of ze met Alex Zijlstra zich netjes ging gedragen. Gelukkig ging alles goed en was dit een leuke dag waarbij het weer ook nog eens meezat.

De zondag was de dag voor de coursing, de planning was dus: vroeg opstaan, de honden eten geven en dan klaarmaken voor de dag die gaat komen. Helaas had het vanaf twee uur 's nachts onophoudelijk geregend en in eerste instantie zou de coursing pas om 11:00 uur beginnen. Een uur later in verband met het slechte weer. Omdat de vooruitzichten ook niet erg geweldig waren is er toch om ongeveer 10:15 met de coursing gestart. De whippets waren pas als laatste aan de beurt dus genoeg tijd om even de kunst van het secretariaat en draaien af te kijken en van de andere coursen te genieten.

Al onze whippets hadden een mooie cours gelopen, dus was het tijd voor een pauze. Gelukkig was het weer inmiddels totaal het tegenovergestelde van die ochtend en werd het zelfs warm! Van de coursen van die middag hebben wij en de honden met volle teugen genoten.

Bij de prijsuitreiking bleek dat Haiko de vijfde prijs had gewonnen bij de whippet reuen! Een mooi resultaat vonden wij! Al met al kunnen we zeggen dat het een geslaagd coursing weekeind was en we kijken er met veel plezier op terug.

Terug