Haiko met "vervroegd" pensioen

Onze Haiko (Better do it Heavenly Boy)

is met pensioen. De afgelopen Pinkstercoursing blijkt zijn laatste wedstrijd te zijn geweest.
Hij eindigde hier als 2de. De dag ernaar bleek dat hij weer geblesseerd was. Hij hinkte weer en ja daar was weer een dikke teen.

We hadden gehoopt dat hij het NKC en de Herfstcoursing nog zou kunnen coursen maar helaas. Dit durven wij niet aan. Naast het coursen is er ook nog een mooi honden leven waarin Haiko lekker moet kunnen genieten. Hij zal daarom ook niet meer aan trainingen en clubevenementen deelnemen.

Zijn eerste coursing was de Pinkstercoursing van 2010. Hij werd toen in zijn eerste wedstrijd 1ste.
Tot 2014 heeft hij altijd deelgenomen in de "gewone" klasse. Naar de hermeting in 2014 heeft Haiko een jaar bij de sprinters gelopen.

Haiko heeft ons mooie momenten bezorgd en heeft verschillende podiumplaatsen gehaald. Waaronder 5 keer een 1ste plaats! In 2011 werd hij de beste coursing reu van de Nederlandse Whippet Club.

Haiko heeft aan 3 NK's deelgenomen. Hij heeft hierbij als 3de en als 4de op het podium gestaan.
In 2011 werd hij 23ste op het EKC in Oirschot, met een deelnemersveld van maar liefst 62 reuen.

Door de jaren heen heeft hij altijd wel een beetje pech gehad. Doordat hij met oogkleppen op liep ging er tijdens het coursen weleens wat mis. Het was dan ook sporadisch dat hij zonder koprollen van het veld afliep. Die koprollen had hij al geleerd bij zijn eerste kennismaking in Leek. Dit was toevallig ook gefilmd en stiekem kijk ik het af en toe nog terug.

Haiko heeft er voor gezorgd dat wij "verslaafd" werden aan de coursing. Iets wat wij tot op heden helemaal niet erg vinden.

Via dit filmpje kunt u nog even genieten van de kennismaking met coursing van onze Haiko.

Terug