Allemaal nieuwe dingen

De zesde week is ook alweer om! In de laatste twee weken is er veel gebeurt, zowel leuke als minder leuke dingen.

De pups weten inmiddels precies wanneer het tijd is om te eten en zorgen ervoor dat je dat niet vergeet! Het buitenspelen is een geliefde gebeurtenis. Soms zijn ze gewoonweg niet te houden en willen maar een ding, de wereld ontdekken. Op de foto's is te zien dat ze ook buiten inmiddels aardig de weg weten te vinden. Ook het zindelijk worden gaat vooruit. De meeste pups doen hun hoopjes en plasjes op het toiletje, soms vind ik nog wat maar het is steeds minder en gelukkig ook steeds vaker buiten! Een aantal pups is inmiddels ook in plaats van "haas vast" (voor het coursen)"dweil vast" geworden. Het is bijna onmogelijk om de plasjes die buiten het toiletje terecht zijn gekomen, nog fatsoenlijk op te ruimen. De pups gaan als een malle achter de dweil aan!

De afgelopen week was ook voor hen een drukke week met veel nieuwe dingen. Afgezien van alle visite die hier af en toe binnen komt, stond er ook de chipper en een bezoek aan de dierenarts op het programma. Naar de dierenarts was echt even een leuk uitstapje, voor het eerst in de auto met zijn allen en dan ook nog naar zo'n man in een witte jas, erg indrukwekkend allemaal. Het eerste onderzoek en de eerste enting zitten er dus ook alweer op.
Vandaag is de chipper geweest en heeft nu officieel de namen aan de hondjes gekoppeld. Weer een prik in de nek, maar de pups lijken het allemaal helemaal niet zo erg te vinden, geen kik heb ik gehoord!

Elke avond is het even knuffeltijd en geven we elke pup ook afzonderlijk aandacht. Dit buiten alle andere activiteiten om want er gebeurt een hele boel in de week. Zo zijn we ook al even bezig met de socialisatie waarbij we proberen de pups bekend te maken met allerlei verschillende mensen, kinderen, dieren, geluiden en voorwerpen. We moeten nu nog niet denken aan het moment dat ze het huis gaan verlaten, hiervoor vinden we het nu nog veel te leuk!

Terug