Podiumplaatsen tijdens de Zilveren Tulp Coursing.

Podiumplaatsen tijdens de Zilveren Tulp Coursing.Vandaag, 23 april 2011, organiseerde de renvereniging WRA de Tulpen Coursing in Spaarnwoude.

Hieraan hebben we deelgenomen met Feroz, Haiko, Indi en Baika (de hond van Edwins ouders).

De coursing was voor Indi en Baika hun eerste officiële wedstrijd.

In de eerste omloop vloog Indi over de kop en was zij de haas even kwijt. Dit zorgde ervoor dat zij na de eerste omloop het minste aantal punten had behaald. Hierdoor moest zij in de extra serie tegen haar moeder, Better Do It Gone With The Wind (Lola) lopen. Wij vonden het geweldig om moeder en dochter samen te zien coursen! Baika stond na de eerste omloop één plaatsje boven Indi. Na de korte pauze werd er met de tweede omloop begonnen. De honden moesten allen vrij kort achter elkaar lopen, hierdoor hebben we niet beiden alles kunnen zien. Dit vonden we wel jammer maar je denkt alleen maar aan de honden op dat moment.

Zowel de whippet reuen, als bij de teven werden er zes honden gekwalificeerd. Geheel boven verwachting gingen we uiteindelijk huiswaarts met twee bekers.

Haiko is op de derde plaats geëindigd en bij de teven was de zesde plaats voor Indi!

Grappig is dat op het podium bij de teven wel drie keer de Better Do It vertegenwoordigd was! Lola (de moeder van Indi) heeft de derde, Jane (het zusje van Indi) de vijfde en Indi heeft dus de zesde plaats behaald. Baika viel net buiten het podium, met hetzelfde aantal punten als Indi.

Onze Feroz heeft een leuke dag gehad en dat is tenslotte het belangrijkst!

Terug