Een geweldige afsluiting van het coursing. seizoen

Op 29 en 30 oktober 2011 vond de Herfstcoursing plaats op het Ronostrand in Een. Feroz_Indi_Haiko.JPG

De herfstcoursing was de laatste coursing die mee telt voor de Holland Coursing Cup.

Op vrijdagmiddag zij wij vertrokken naar ons logeer adres in Een. Wij waren door Eric en Margreet, van de kennel Shiny Sensation's, uitgenodigd om te blijven overnachten.

Aangekomen in Een zijn wij nog snel even langs het Ronostrand gegaan om de sfeer te proeven. De sfeer was geweldig. Wij troffen de kloon van Haiko aan. Dit is Teun, een reu uit het J nest van whippetkennel Better Do It. Haiko en Teun hebben dezelfde grappige trekjes.

Op zaterdag mochten onze honden nog niet lopen. De Whippets waren op de zondag ingedeeld. Zo konden wij op zaterdag rustig verschillende taken uitvoeren. Zo maakte Tjalien deel uit van het wedstrijdsecretariaat en was ik de haasrondbrenger. Het was een lange maar gezellige eerste dag.

Op zondag mochten Haiko, Feroz en Indi dan eindelijk coursen.
Indi was als eerste aan de beurt. Na de eerste omloop stond ze ergens in de middenmoot.

Haiko mocht als tweede. Haiko liep een geweldige course. De course was zo geweldig dat hij na de eerste omloop 1ste stond.

Feroz liep zijn course om zijn eigen eigenaardige wijze. Volgens de jury was het een rommelige course.

In de 2de omloop liep Indi een stuk beter. Ze bleef de hele course keffen.

Haiko moest bij de 2de omloop wachten. Toen ik met Haiko bij de start stond, werd er besloten dat de haas vervangen moest worden. Dit zorgde ervoor dat ik het heel erg warm kreeg. Haiko zijn riem + Halsband waren al af! Uiteindelijk mocht Haiko van start, hij knalde net zo hard als die ochtend.

Dat Feroz in de 2de omloop genoten heeft, heeft iedereen kunnen horen. De volgende keer nemen wij oordoppen mee.

Om 18:00 uur werd het spannend. De prijsuitreiking. Tjalien wou de honden niet vast houden. Zij wist de uitslag al omdat zij ook op zondag deel uitmaakte van het wedstrijdsecretariaat.

Zowel bij de whippet reuen als teven waren er 20 deelnemers. Van de 20 werden er 8 geplaats. Indi werd bij de teven als 7de geplaatst en ontving een beker. Haiko werd bij de reuen 2de en kreeg naast een beker een emmer met brokken.

Terug