3x prijs tijdens het Nationaal Kampioenschap Cours

3x prijs tijdens het Nationaal Kampioenschap CoursOp 17 september was het dan zover. Het Nederlands Kampioenschap Coursing te Oude Pekela.

ochtends vroeg op, allemaal een pannenkoek en snel de auto in. Het was toch een stukje rijden. Om 08:30 uur stonden we klaar voor de inschrijving en de dierenarts keuring.

De whippets waren als laatste. Haiko liep samen met Delirious Gabriel. Feroz liep een solo coursing, er was een oneven aantal reuen. Indi liep samen met haar moeder Lola. Het waren 3 mooie courses.

Uit de beoordeling bleek ook dat ze alle 3 goed gelopen hadden. Indi stond gedeelte 3de, Haiko stond 4de. Feroz stond in de middenmoot.

In de 2de omloop liep Feroz samen met de snelle Jive. Haiko liep samen met Leroy en Indi liep samen met de Europees kampioen Tweety. Ook deze courses verliepen weer goed. Nu kwam het wachten op de uitslag.

Tijdens de prijsuitreiking werden de 1ste 6 honden geplaatst. Eerst werden de 6 honden opgeroepen, welke geplaatst zouden worden. Gesamenlijk liepen deze honden naar podium. Daarna kwam pas de spanning, nu werden de nr's 6 tot en met 1 pas benoemd.

Bij de Whippets reuen was het een grote verrassing dat zowel Feroz als Haiko geplaatst werden. Feroz behaalde de 6de plaats en Haiko behaalde de 3de plaats.

Bij de Whippet teven werd Indi geplaatst. Indi behaalde de 3de plaats.

Al met al een mooie dag met een heel mooi resultaat.

001%20%2813%29.jpgTerug