Whippet pups geboren


Op 12 februari 2021 zijn er 6 pups geboren. 1 reu en 5 teefjes.
Alle pups zijn reeds besproken.

nestaankondiging%20Nyla.jpgHeeft u interesse in een pup of wilt u meer informatie over onze toekomstige plannen, neem dan gerust contact met ons op via email: info@fujashen.nl


Het fokken van Whippets


Wij als Whippet fokkers zijn lid van de Nederlandse Whippet Club (NWC). Daarnaast is Edwin bestuurslid van de NWC. Wij fokken af een toe een nestje. Wij bereiden dit zorgvuldig voor. Hierbij voldoen wij aan de regels van het fokreglement van de NWC.

Beide ouderdieren worden door ons getest op erfelijke oogafwijking voordat de dekking plaats vind. De schofthoogte wordt gemeten. Minimaal 1 van de ouderdieren is geschikt bevonden met betrekking tot de werkgeschiktheid. Bij ons voldoen de teven er altijd aan. Dit komt omdat wij met onze Whippets coursen en zij van nature willen jagen. Daarnaast voldoen de ouder dieren aan de exterieur regels. Dit houdt in dat er een combinatie gemaakt wordt met ouder dieren die minimaal een ZG op een tentoonstelling hebben behaald. De ouderdieren die wij gebruiken hebben allemaal een U behaald.

De pups groeien bij ons in huis op. Zodra een nestje aanstaande is verbouwen wij onze woonkamer om plaats te maken voor een "kraamkamer". We besteden veel tijd en aandacht aan onze whippets en willen al onze pups de beste voorbereiding en zorg geven, die nodig is als start voor een sociaal leven als huishond.