Whippet pups


Op 25 november 2017 zijn er bij ons, Fu Ja Shen Whippets, 10 pups geboren uit de combinatie Boxing Helena's Orange By Boss (Sangha) en Shiny Sensation's Beautifull Day (Zoë). Het zijn 3 reutjes en 7 teefjes.

Heeft u interesse in een pup of wilt u meer informatie over onze toekomstige plannen, neem dan gerust contact met ons op via email: info@fujashen.nl of telefonisch.

Voor foto's per pup, klik hierboven op pup en het desbetreffende nummer.

Klik hier voor de diverse foto's van het Dance nest.

Klik hier voor de foto's van week 1.

whippet%20pups%20week%201%20all.jpgwhippet%20Boxing%20Helena%27s%20Orange%20By%20Boss%20%28Sangha%29%20pup_1.jpgwhippet%20pup%20zoe.JPG© Bettina Thiemann

Het fokken van Whippets


Wij als Whippet fokkers zijn lid van de Nederlandse Whippet Club (NWC). Daarnaast is Edwin bestuurslid van de NWC. Wij fokken af een toe een nestje. Wij bereiden dit zorgvuldig voor. Hierbij voldoen wij aan de regels van het fokreglement van de NWC.

Beide ouderdieren worden door ons getest op erfelijke oogafwijking voordat de dekking plaats vind. De schofthoogte wordt gemeten. Minimaal 1 van de ouderdieren is geschikt bevonden met betrekking tot de werkgeschiktheid. Bij ons voldoen de teven er altijd aan. Dit komt omdat wij met onze Whippets coursen en zij van nature willen jagen. Daarnaast voldoen de ouder dieren aan de exterieur regels. Dit houdt in dat er een combinatie gemaakt wordt met ouder dieren die minimaal een ZG op een tentoonstelling hebben behaald. De ouderdieren die wij gebruiken hebben allemaal een U behaald.

De pups groeien bij ons in huis op. Zodra een nestje aanstaande is verbouwen wij onze woonkamer om plaats te maken voor een "kraamkamer". We besteden veel tijd en aandacht aan onze whippets en willen al onze pups de beste voorbereiding en zorg geven, die nodig is als start voor een sociaal leven als huishond.