Fu Ja Shen WhippetsMomenteel bestaat onze roedel, die bij ons in huis wonen, uit twee whippet teven.
Daarnaast wonen er nog 1 reu en 3 teven, welke in ons eigendom zijn, bij familie.

klik op de naam van de hond voor meer informatie.

De teven


Shiny Sensation's Beautifull Day
whippet%20pup%20zoe.JPG


Fu Ja Shen Bonfire
Whippet%20Fu%20Ja%20Shen%20Bonfire%20Marley%2015%20weken.jpg

De teefjes die bij Bernard en Dineke in Heerenveen wonen.

Fu Ja Shen Firefly
whippet%20rossi%20stand1.jpg


Fu Ja Shen in the Name of Love
whippet%20fu%20ja%20shen%20in%20the%20name%20of%20love.JPG


De Whippet


Een vraag die wij ons zelf stelde was "hoe kunnen wij het hondenras de Whippet omschrijven" Wij vonden ons antwoord in de onderstaande tekst van de in 1995 overleden Mevrouw Hetty Hugenholtz - van de Velde, medeoprichtster van de Nederlandse Whippet Club. Uit de tekst spreekt de liefde en het enthousiasme waarmee zij samen met haar man als ware Whippet-liefhebbers het ras en de vereniging gediend hebben.

De op één na kleinste windhond van handzaam formaat. Een zelfverzekerde, aanhankelijke en intelligente hond. Snel lerend en het beste gedijend als hij volkomen bij het doen en laten van het gezin wordt betrokken. Hij meent namelijk recht te hebben overal bij te zijn. Hij stelt het gezelschap van andere huisdieren en rasgenoten erg op prijs. Hij gehoorzaamt redelijk goed, als de baas de consequente regels toepast en baas en hond verder goed bij elkaar passen. De Whippet is erg zindelijk op zichzelf. Door hun glad aanliggende vacht zijn ze wat temperatuurgevoeliger dan dik behaarde rassen. Zij slapen het liefst warm en van de grond.

Buiten is het een actieve, impulsieve jager. Alles wat beweegt - al is het een in de verte fladderend stukje papier - moet meteen onderzocht worden, hetgeen in de huidige maatschappij met het drukke verkeer heel gevaarlijk kan zijn. Niet loslaten dus in de buurt van het verkeer. De hond is minder geschikt om door kleine kinderen te worden uitgelaten, tenzij de hond aan de riem wordt vastgehouden. De Whippet eet vrij veel voor een hond van zijn formaat. Verder eist hij dagelijks veel lichaamsbeweging. Bij een goede conditie - door de juiste voeding, voldoende beweging, een prettig harmonisch contact met het huisgezin - kan de Whippet 12 tot 14 jaar worden. Hij blijft dan tot op hoge leeftijd een zeer actieve hond. Ondanks dat ze wat kouwelijk lijken, zijn ze niet kinderachtig. Hoewel ze 's winters best een jasje verdragen als het vriest. De Whippet is geschikt om te wandelen, naast de fiets te lopen, om mee te coursen of naar de renbaan te gaan. Het is een heel rustige, prettige huishond. De zelfbewuste, sierlijke atleet onze Whippet. Het mystieke genenspel van Moeder Natuur is in hoge mate verweven met onze Whippet. De snelle aristocraat is en blijft een wonder van "pure English breed". Met zijn kleine, krachtige body kan hij zijn grote broer, de Greyhound, in snelheid bijna evenaren. Met zijn ranke benen en sterke spieren is hij onvermoeibaar en altijd bereid tot sport en spel. Hij zij mij vergund van dit bijzondere ras te houden.

Mevr. H. Hugenholz-v.d. Velde.