Better do it Fu Ja Sjen Feros

Roepnaam "Feroz"
Geboren op 25 april 2006 uit de combinatie
Better do it Ayco Golden Boy - Better do it Centre Court
whippet-feroz1.jpg
Feroz, de eerste whippet van Fu Ja Sjen Whippets.

Overleden op 31 januari 2019

In juni 2006 kwam Feroz als pup bij ons in huis. Hij had alles wat je aan karakter zoekt in een whippet. Zo vond hij het niet alleen heerlijk om gewoon lekker vertroeteld te worden, hij werkte ook graag voor zijn baas! Helaas was dat soms wel wat afhankelijk van het weertype...

Feroz heeft binnen een recordtempo de volgende cursussen doorlopen. Zo had hij op 25 november 2006 zijn puppycursus binnen 12 weken afgerond. Hierna heeft hij zijn cursus Gedrag en Gehoorzaamheid A (GG-A) op 31 maart 2007 behaald en het vervolg Gedrag en Gehoorzaamheid B (GG-B) op 30 juni 2007!

Al gauw bleek dat Feroz wel een sport wilde gaan doen waarbij een balletje gebruikt werd. Flyball was deze uitkomst. Een aantal jaren heeft hij dit beoefend en beheerste de baan volledig! Ook vond Feroz het geweldig om gewoon een frisbee of een bal te gaan halen.

Maar in 2008 heeft hij de WvCNL kennis gemaakt met de coursing, dat was toch wel het mooiste spelletje. Hoewel het voor Feroz even duurde voordat hij het echt door had, beleefde hij er meer dan eens, veel plezier aan. Of het nu een training of wedstrijd was, altijd ging Feroz luidkeels naar de start!

Feroz leeft voort in onze kennelnaam. Voor altijd in ons hart.


Link naar Feroz zijn stamboom bij Whippet Breed Archive

Foto's Feroz voor meer foto's van Feroz